- XERRADA-

UNA NOVA CRONOLOGIA GLOBAL DE LA HISTÒRIA, SEGONS ANATOLY FOMENKO

Andreu Marfull-Pujadas
andreumarfull@gmail.com
Lloc: Centre Cívic de Sarrià, Barcelona
Dia i hora: Dilluns 22 de febrer, a les 17:30h.
Activitat: "Les tertúlies dels dilluns"
Durada: 30 minuts

 

RESUM



L'objectiu d'aquesta conferència és presentar una història de la Catalunya Occitana alternativa a la oficial, d'acord amb la Nova Cronologia impulsada pels matemàtics russos encapçalats per Anatoly T. Fomenko (nascut el 1945). Els treballs de Fomenko i els seus col·laboradors, com ara Gleb V. Nosovskiy, qüestionen obertament l'exactitud de la cronologia, tot i que aquesta gaudeix del suport aclaparador dels experts. Ho plantegen com un problema científic seriós, i són conscients de que sempre ha estat molt difícil introduir noves idees en qualsevol camp del coneixement. Per aprofundir-hi, es planteja la hipòtesi documentada que la cronologia oficial de la història amaga errors, duplicitats i una manipulació intencionada, per qüestions polítiques, nacionalistes i/o simbòliques, resultat d'un canvi de poders a escala global que té lloc entre els segles XVI i XVIII.
El professor Fomenko porta quaranta anys explorant eines científiques per a l'anàlisi de la correcta cronologia de la història. Amb la seva obra Història, Ficció o Ciència? utilitza la matemàtica moderna per investigar la cronologia dels fets antics fins a proposar una reconstrucció en la seva totalitat. Ens recorda que la cronologia oficial fou escrita i ordenada als segles XVI-XVII, per J. Scaliger (1540-1609) i Dionysius Petavius (1583-1652), juntament amb la datació de la creació del món segons la Gènesi de la Bíblia, i des d'aleshores mai més s'ha posat en dubte. Bé, tret d'ell, d'Isaac Newton, Edwin Behnson, Nicolai Alexandrovich Morozov i d'altres que la veu oficial ha arraconat sota el tel de l'especulació.
La Nova Cronologia explora una lògica controvertida. Conclou que la història anterior al segle XVII ha estat allargada artificialment, amb la reconstrucció d'un passat proper duplicat un o varis cops sobre fets ocorreguts bàsicament durant els segles XIII-XVI. Mostra que als segles XVI i XVII es crea el mite de les antigues cultures clàssiques i es redacten les sagrades escriptures de les tres principals religions monoteistes, i fent-ho s'amaga l'origen de les grans religions i l'autoritat de l'imperi original de totes les civilitzacions: Egipte, que enllaça amb l'imperi grec i el romà. En aquest procés s'haurien recreat els orígens de les nacions d'Europa i el conjunt de les cròniques (i de les genealogies) de les principals autoritats monàrquiques anteriors al segle XVII.
El motiu? legitimar un nou origen, des del moment que Egipte abraça l'autoritat dels Otomans, al segle XVI. L'Apocalipsi en seria el relat i Babilònia, la «ciutat prostituïda», es correspondria amb Roma, Constantinoble i El Caire. Babilònia és tal i com es coneix la ciutat d'El Caire en l'antiguitat, i actualment és el nom del seu barri històric.

Andreu Marfull-Pujadas és arquitecte urbanista, doctorand en Geografia a la Universitat Autònoma de Barcelona, màster en gestió urbana, en direcció i gestió urbana i immobiliària, i en planificació i sostenibilitat. Des de fa quatre anys compagina la seva etapa formativa amb l’interès per la història medieval que impulsa la gènesi de les nacions d’Europa mil anys enrere, així com la institucionalització de l’Església Cristiana, fins la divisió de poders monàrquics i religiosos que té lloc al segle XVI. Recentment, s'ha incorporat a l'equip de col·laboradors del projecte de recerca científica "Nova Cronologia". En línia: //chronologia.org

 

 

 

Presentació.pdf