Аутори

Анатолиј Фоменко Т.

А.Т.Фоменко

Анатолиј Фоменко Т. Рођен је 1945. године, академик Руске академије наука (РАН), пуноправни члан РАНС (Руске академије природних наука), члан ИХЕАС (Међународне академије за високо образовање), члан АТС РФ (академије технолошких наука Руске Федерације), доктор физике и математике , професор, шеф Одељења за дифферентиал геометри и апликација Мецханицс ??и Природно-математичком факултету Московског државног универзитета. Одлучио добро познат проблем у теорији спектралне платоа минималне површине, створио теорију фино класификације интеграбилних Хамилтониан динамичких система. Лауреат Државне награде Руске Федерације 1996. године (у математици) за свој рад на теорији инвариантних многообразиј и Хамилтониан динамичким системима. Аутор 250 научних радова, 24 монографија и уџбеника, специјалиста геометрије и топологије, Цалцулус варијација, теорије минималних површина, Симплецтиц топологије, геометрије и механике хамилтонијана, компјутерске геометрије. Аутор неколико књига о развоју и примени нових емпиријско-статистичких метода у анализи историјских записа, античке и средњовековне историје.

Штампа ради А.Т.Фоменко
Списак радова из математике
Математика књиге
Број цитираних публикација А.Т.Фоменко.
Листа АТФоменко студенти који су бранили дисертацију под његовим вођством
Књиге о новом хронологији
Учешће у изложбама
Графика

Г.В.Носовски. Автор фото - Евгения Остроумова

Г.В.Носовски

НОСОВСКИ Глеб Рођен 1958. године, кандидат наук (Московски државни универзитет, 1988), специјалиста у области теорије вероватноће, математичке статистике, стохастичких процеса, теорија оптимизације, стохастицких диференцијалних једначина, компјутерских симулација стохастичких процеса. Радио је у Институту за свемирске (Москва), Институт машински алат у Москви, као иу Јапану, у оквиру научне сарадње Московског државног универзитета и Универзитета у Аизу у компјутерској геометрији. Тренутно ради као виши истраживач у механици и Природно-математичком факултету Московског државног универзитета у одељењу за диференцијалне геометрије и примене у лабораторији рачунарских метода.

Татьяна Николаевна Фоменко

Фоменко Татјана Николајевна

Фоменко Татјана Николајевна, доктор физичко-математичке науке, професор, Катедра за општу Математика факултет Цомпутатионал Матхематицс и кибернетике, Московски државни универзитет, има више од 60 научних и образовних публикација у области алгебарске топологије и њених примена, као и на теорију комплексних система. Укључујући коаутор популарне уџбеника "Увод у топологија" за универзитете, издржала 5 издања у Русији и иностранству. Дуги низ година радила у Москви Институту за челик и легуре. Године 1991. је водио истраживање и прочитате један семестар курса у алгебарске топологије на Универзитету Британске Колумбије у Ванкуверу (Канада). Члан Москви математичко друштво.

В. Калашњиков

Владимир В. Калашњиков (1942-2001).

Доктор физичких и математичких наука, професор. Познати стручњак у области примењене теорије вероватноће. Области интересовања покрива В.В.Каласхникова чекања модел, поузданост, ризик, симулацију стохастичких система. Конкретно, они добијају и критеријуми за оцену стабилности и друге квалитативне особине наведених модела, као и разне случајних процеса. Резултати ових истраживања су широко признат научну заједницу. В.В.Каласхников је члан редакција неколико домаћим и страним часописима. Објавио је више од 160 научних радова, укључујући 10 монографија (објављен у нашој земљи и иностранству). Резултати се огледају у великом броју именика и специјализованих енциклопедија. За свој рад у области моделирања В.В.Каласхникову додељена му је државну награду од СССР-а 1986. године..